Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων χτύπησαν 88 φορές για να τιμήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο
H Παναγία των Παρισίων (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Sarah Meyssonnier/Pool Photo via AP, FileΟι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων ήχησαν 88 φορές τιμώντας τον Πάπα Φραγκίσκο που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα του Πάσχα (21/4).
«88 κτυπήματα για 88 χρόνια ζωής...θα ακολουθήσει ομοβροντία από όλες τις καμπάνες του καθεδρικού ναού», εξήγησε η υπηρεσία της Παναγίας των Παρισίων. Θα ακολουθήσει μεσημεριανή, απογευματινή λειτουργία και εσπερινή προσευχή προς τιμήν του πάπα Φραγκίσκου.
Ο πάπας Φραγκίσκος «κάλεσε την ανθρωπότητα να πιστέψει στην αδελφοσύνη, στηριζόμενος στον διάλογο μεταξύ των θρησκειών και να υπολογίσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των φτωχών», ανακοίνωσε η Σύνοδος των Επισκόπων της Γαλλίας.
Ο πάπας Φραγκίσκος άφησε το σημάδι του στην ποιμαντική πρακτική της εκκλησίας με τους απλούς και προσηνείς του τρόπους», υπενθύμισε ο καρδινάλιος Ερίκ ντε Μπουλέν Μποφόρ, πρόεδρος της Συνόδου.
Απέναντι στην οικολογική κρίση, ο πρώτος λατινοαμερικανός πάπας απηύθυνε έκκληση για την φροντίδα της κοινής μας εστίας, συνεχίζει ο καρδινάλιος στην ανακοίνωση και υπενθυμίζει την συγκινητική του έκκληση προς την Γαλλία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μην χάσουν την ψυχή τους κλείνοντας την πόρτα τους στους μετανάστες.
Πέθανε ο Πατρίσιο Γκουσμάν, ο σκηνοθέτης των ντοκιμαντέρ - «ακτινογραφιών» της Χιλής
11:07
Φον ντερ Λάιεν: Φόρο τιμής στους πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στην Ψάθα - «Πέθαναν ως ήρωες»
11:06
Έρευνα: Σε άνοδο οι entry level προσλήψεις, αλλά η έλλειψη εμπειρίας παραμένει πρόκληση
10:59
Χαρδαλιάς από το Παρίσι: Χτίζουμε μια Αττική με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα σε τουρισμό - καινοτομία
10:56