Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ
Ο Κλάους Σβαμπ
AP Photo/Markus SchreiberΑπό την θέση του προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ παραιτήθηκε ο ιδρυτής του Κλάους Σβαμπ.
«Καθώς μπαίνω στο 88ο έτος μου, αποφάσισα να αποχωρήσω από την θέση του προέδρου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου, με άμεση ισχύ» γράφει την ανακοίνωσή του ο Κλάους Σβαμπ, τον οποίο θα διαδεχθεί ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Πέτερ Μπράμπεκ-Λετμάτε.
Ο Μπόργκε Μπρέντε, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Φόρουμ.
«Το διοικητικό συμβούλιο έχει αναγνωρίσει τα εξαιρετικά επιτεύγματα του προέδρου και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ. Δημιούργησε την βασική παγκόσμια πλατφόρμα διαλόγου και προόδου και το διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα 55 χρόνια ακάματης ηγεσίας στην κεφαλή του Φόρουμ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Το διοικητικό συμβούλιο «επισημαίνει την σημασία της ακλόνητης διατήρησης της αποστολής και των αξιών του Φόρουμ για την προώθηση της προόδου».
Γεραπετρίτης: Ιστορικές οι σχέσεις Ελλάδας - Λιβύης - Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
18:15
Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν στην Ινδία - Υπέγραψε σειρά από συμφωνίες με τον Μόντι
18:06
Χαρίτσης κατά Τσίπρα: «Ορισμός πολιτικής αποτυχίας η εκλογική συντριβή του το 2023»
17:57
ΕΟΠΥΥ: Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων
17:53