Ζελένσκι: Το Κίεβο έτοιμο για συνομιλίες με τη Μόσχα - «Παύση επιθέσεων κατά πολιτικών στόχων»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Gleb Garanich/Pool Photo via APΟ Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του εμμένει στην πρότασή της για τερματισμό των επιθέσεων εναντίον πολιτικών στόχων και είναι έτοιμη για κάθε μορφή συζήτησης για την επίτευξή της.
«Η Ουκρανία εμμένει στην πρότασή της να μην πλήττονται τουλάχιστον πολιτικοί στόχοι. Και περιμένουμε μια σαφή απάντηση από τη Μόσχα», δήλωσε ο Ζελένσκι στη νυχτερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον τρόπο επίτευξης αυτού του στόχου».
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους στο Λονδίνο «έχουν ένα πρωταρχικό καθήκον: να πιέσουμε για μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Αυτό πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης».
Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα πριν εκπνεύσει χθες τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα η «πασχαλινή εκεχειρία« του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι προέβη σε νέα πρόταση για παύση αεροπορικών επιθέσεων κατά πολιτικών στόχων για 30 ημέρες με πιθανότητα παράτασης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πούτιν για πρόταση Ζελένσκι: Δεν αποκλείουμε εκεχειρία 30 ημερών - Απευθείας συνομιλίες με Ουκρανία
«Ήξερε πώς να δίνει ελπίδα» - Ο φόρος τιμής του Ζελένσκι στον Πάπα
Οι κόκκινες γραμμές Μαξίμου σε αγρότες και η διαπραγμάτευση των Χριστουγέννων
07:14
Byron: Στο έλεος της κακοκαιρίας το λεκανοπέδιο – Στα Δυτικά τα μεγαλύτερα προβλήματα
07:05
Κακοκαιρία Byron: Πού θα χτυπήσουν σήμερα οι ισχυρές καταιγίδες
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30