ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη καταστροφή: Το Σινικό Τείχος καλύφθηκε από τσιμέντο

Μεγάλη καταστροφή: Το Σινικό Τείχος καλύφθηκε από τσιμέντο
CNN International

Πρόκειται ίσως για τη χειρότερη προσπάθεια αποκατάστασης ενός ιστορικού μνημείου: Το Σινικό Τείχος της Κίνας καλύφθηκε από στρώσεις τσιμέντου, γεγονός που αντί να αναδείξει, «αφαίρεσε την ιστορία» του.

Οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν το 2014 έπειτα από εντολή του κινεζικού υπουργείου Πολιτισμού, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί μέρος του Τείχους που είχε καταστραφεί. Μόλις έγιναν τα... αποκαλυπτήρια, άρχισαν και οι αντιδράσεις για το αποτέλεσμα της αποκατάστασης.

Αμέσως οι χρήστες του διαδικτύου και των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να σχολιάζουν αρνητικά το άθλιο αποτέλεσμα των εργασιών. Μάλιστα το hashtag «Το πιο όμορφο, Σινικό Τείχος ισοπεδώθηκε», έγινε το πρώτο διαδικτυακό trend.

china great wall repair cement exlarge 169

ΠΗΓΗ: CNNι

Ακόμα και ο αναπληρωτής διευθυντής του Σινικού Τείχους παραδέχθηκε πως οι εργασίες αποκατάστασης «ήταν κάκιστες, καταστρέφοντας την αρχική εικόνα του Τείχους και αφαιρώντας την ιστορία από τους ανθρώπους».

«Ενώ η τοπική κυβέρνηση είχε καλές προθέσεις και ήθελε να αποκαταστήσει τα τούβλα του Τείχους, το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο από το αναμενόμενο», προσέθεσε.

World's worst restoration? China's Great Wall covered in cement

By Ben Westcott and Serenitie Wang, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ