ΚΟΣΜΟΣ

Μεταμορφώνονται οι γνωστοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στην Αγγλία

Μεταμορφώνονται οι γνωστοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στην Αγγλία
Twitter

Μια για πάντα αλλάζουν οι διάσημοι σε όλο τον κόσμο τηλεφωνικοί θάλαμοι της Μεγάλης Βρετανίας καθώς μετατρέπονται σε... πιο χρηστικά αντικείμενα.

Η εποχή των smartphones και της επικοινωνίας βασιλεύει με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μία από τις συνέπειες είναι ο παραγκωνισμός των κόκκινων τηλεφωνικών θαλάμων, σήμα κατατεθέν της βροχερής Αγγλίας.

Μία εταιρεία σκέφτηκε κάτι χρήσιμο. Αντί να αντικατασταθούν ή να αφαιρεθούν, όπως έχει συμβεί σε πολλές κωμοπόλεις ή χωριά της χώρας, η Pod Works τους μετατρέπει σε χρηστικά γραφεία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δουλεύουν έξω από το σπίτι τους, αλλά όχι σε γραφεία. Έτσι οι καφετέριες, οι παμπ και οι βιβλιοθήκες φιλοξενούν καθημερινά από συγγραφείς και φοιτητές μέχρι λογιστές και δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται στα λάπτοπ τους. Η Pod Works σκέφτηκε να αναδιαμορφώσει τους τηλεφωνικούς θαλάμους ώστε να διαθέτουν wi-fi, τηλέφωνο, εκτυπωτή, σκάνερ και δωρεάν καφέ και τσάι.

«Θεωρήσαμε ότι ήταν καλή ιδέα να τους αναμορφώσουμε και να τους φέρουμε στον 21ο αιώνα», ανέφερε η διαχειριστική διευθύντρια της Pod Works UK, Λόρνα Μουρ, η οποία προσέθεσε «ελπίζουμε να έχουμε 50 έτοιμους έως τα Χριστούγεννα και 300 έως τον επόμενο χρόνο.»

Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στις 25 αγγλικές λίρες και ο πρώτος θάλαμος έχει ήδη ανοίξει στο κεντρικό Λονδίνο, στην Russell Square. Αναμένεται να ακολουθήσουν και οι άλλοι, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ