Η Κίνα διαψεύδει τον Τραμπ: «Καμία διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για τους δασμούς»
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ
Saul Loeb/ APΟ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με την Κίνα προς εξομάλυνση του εμπορικού πολέμου. Ωστόσο, το Πεκίνο προχώρησε σε διάψευση του ισχυρισμού του Τραμπ:
«Η Κίνα και οι ΗΠΑ ΔΕΝ έχουν πραγματοποιήσει διαβούλευση ή διαπραγμάτευση για τους δασμούς. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να δημιουργούν σύγχυση», τόνισε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιεύτηκε από την κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Time, ο Τραμπ ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για το θέμα των δασμών. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Σι του τηλεφώνησε και ότι η κυβέρνησή του συνομιλεί με το Πεκίνο με στόχο συμφωνία για τους δασμούς.
Και μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης και την ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΞ, ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι συνομίλησε με τον Σι, αλλά δεν είπε το πότε, προσθέτοντας ότι θα δώσει λεπτομέρειες «την κατάλληλη στιγμή».
Το Πεκίνο αμφισβητεί αυτό που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει «συνομιλίες» τις τελευταίες μέρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ επιμένει «έχουμε συζητήσεις με την Κίνα» αλλά δεν αποκαλύπτει με ποιον
Τα αμείλικτα ερωτήματα για την «απόδραση» Τραμπ από την Τουρκία: Η απειλή του Ιράν και οι ανατροπές
15:27
Το κοινοβούλιο του Λιβάνου ενέκρινε νόμο περί γενικής αμνηστίας - «Υπερπληθυσμός» στις φυλακές
15:20
Το Ιράν θα ενταχθεί στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS - Τι σηματοδοτεί
15:05
Φωτιά στον Λουτρόπυργο Αττικής: Μήνυμα του 112 για εκκένωση τριών περιοχών - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
14:59