Ρούμπιο: Πρέπει να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας
Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο
AP Photo/Jacquelyn MartinΜια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας πρέπει να επιτευχθεί σύντομα δήλωσε σήμερα Κυριακή (28/4) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.
Μιλώντας στο NBC, σημείωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αποφασίσει αν αξίζει να συνεχίσει να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφιερώνουμε χρόνο και πόρους σε αυτή την προσπάθεια αν δεν πρόκειται να καρποφορήσει».
«Η τελευταία εβδομάδα αποσκοπούσε στο να καταλάβουμε πόσο κοντά είναι πραγματικά αυτές οι πλευρές ώστε να δούμε αν αξίζει να συνεχίσουμε να επενδύουμε το χρόνο μας ως διαμεσολαβητής».
Ο Ρούμπιο προειδοποίησε, επίσης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν επιλογές για να αποδώσουμε ευθύνες σε όσους δεν επιθυμούν την ειρήνευση στην Ουκρανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Η Ουκρανία εξακολουθεί να μάχεται στο Κουρσκ - Διέψευσε το Κρεμλίνο
SPONSORED
Με όπλα μαζικής καταστροφής απειλεί το Κίεβο ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής
23:44
Ο Τραμπ συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη στο Καμπ Ντέιβιντ για το Ιράν
23:36
Στόχος ισραηλινής επίθεσης ο νέος στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα
23:28
Ένας νεκρός και τραυματίες μετά από έκρηξη δεξαμενής χημικών σε εγκατάσταση στην Ουάσινγκτον
23:20