Οι πρωθυπουργοί Δανίας και Γροιλανδίας συμφώνησαν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν με την Δανή ομόλογό του Μέτε Φρεντέρικσεν
ΑΠΕ ΜΠΕΝα ενισχύσουν τους δεσμούς τους ως απάντηση στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να λάβει τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας νησιού της Αρκτικής, συμφώνησαν σήμερα Κυριακή (27/4) οι πρωθυπουργοί της Γροιλανδίας και της Δανίας.
Η Γροιλανδία εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεών της με την Δανία , δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εξωτερικής πολιτικής, που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον», είπε ο Νίλσεν σε κοινή του συνέντευξη Τύπου με την Δανή ομόλογό του Μέτε Φρεντέρικσεν.
Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν έφθασε χθες στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη σε ένδειξη ενότητας ανάμεσα στο πλούσιο σε σπάνιες γαίες νησί και στη Δανία.
Η επίσκεψη του Νίλσεν ακολουθεί μήνες εντάσεων μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις του Τραμπ ότι η Γροιλανδία πρέπει να ενταχθεί στις ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Γροιλανδία ο βασιλιάς Φρέντερικ με φόντο την «επίδίωξη» Τραμπ για προσάρτηση του νησιού
Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Έως 27 Νοεμβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις
01:00
Ολυμπιακός - Γιαγκελόνια 2-1: «Eρυθρόλευκη» νίκη με ανατροπή στην πρεμιέρα του Europa League
23:57
Προειδοποίηση Γκουτέρες για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους κινδύνους»
23:55
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο πεζοπόρων στην περιοχή του καταρράκτη του Ενιπέα στην Πιερία
23:42