Μπέσεντ: «Μια από τις πρώτες εμπορικές συμφωνίες των ΗΠΑ μπορεί να είναι με την Ινδία»
O Σκοτ Μπέσεντ, «εκλεκτός» του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Ben CurtisΟ Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε σήμερα ότι πολλοί σημαντικοί εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ έχουν κάνει «πολύ καλές προτάσεις» για να αποφευχθούν οι αμερικανικοί δασμοί και μια από τις πρώτες συμφωνίες που θα υπογραφούν μπορεί να είναι με την Ινδία.
Ο Μπέσεντ, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν επίσης ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία και ότι οι συζητήσεις με άλλους Ασιάτες εμπορικούς εταίρους πηγαίνουν καλά.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πρόσφατες κινήσεις από την Κίνα να εξαιρέσει ορισμένα αμερικανικά προϊόντα από τους ανταποδοτικούς της δασμούς δείχνουν ότι θέλει να αποκλιμακώσει τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημοσκόπηση Reuters: Ορατός ο κίνδυνος παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης λόγω των αμερικανικών δασμών
Τραμπ και Φον Ντερ Λάιεν συμφώνησαν να τα «πουν» για τους δασμούς ΗΠΑ - Ευρώπης
SPONSORED
Δικαιοσύνη: Τι αλλάζει σε ποινικό μητρώο, αρχεία, δικαστικές αίθουσες από τον ψηφιακό μετασχηματισμό
05:00
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου
04:00
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών μισθών και συντάξεων του 2024
03:00
Κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ: Έως πότε παρατείνεται η περίοδος των ενστάσεων
02:00