Ουκρανία: «Χρειαζόμαστε μια σωστή κατάπαυση πυρός και όχι εκεχειρία για μια παρέλαση»
Πυροσβέστες σβήνουν πυρκαγιά μετά από επίθεση ρωσικών πυραύλων
Ukrainian Emergency Service via APΗ Ουκρανία χρειάζεται μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στον δρόμο για την επίτευξη της ειρήνης και όχι μια εκεχειρία «για μια παρέλαση», δήλωσε σήμερα κορυφαίος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας, μετά τη μονομερή ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη διακοπή των εχθροπραξιών από τις 8 έως τις 10 Μαΐου.
«Η κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη όχι για μια παρέλαση, αλλά για πραγματική και βιώσιμη ειρήνη», δήλωσε ο Αντρίι Γερμάκ με ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του Κιέβου για πλήρη παύση των εχθροπραξιών με τη Ρωσία, η οποία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Πούτιν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τριήμερη κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με την Ουκρανία με αφορμή την 80ή επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης και των συμμάχων της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θέλει μόνιμη κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία και όχι προσωρινή
«Έτοιμες» για διαπραγματεύσεις δηλώνουν Ρωσία και Ουκρανία - Ποιους όρους θέτουν
CNN Insights: Η Ελλάδα στον δρόμο προς την ψηφιακή αυτονομία - Ψηφιακή κυριαρχία στην πράξη
16:23
Συνελήφθη ο 20χρονος που ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης στη Βέροια
16:22
Τραμπ κατά ΝΑΤΟ για Ορμούζ: «Δειλοί» - Το Ιράν απειλεί Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους
16:20
«Πυρά» Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Είναι δειλοί - Δεν βοηθούν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ»
16:14