ΚΟΣΜΟΣ

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκινά ευρεία επιχείρηση στο Χαλέπι

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκινά ευρεία επιχείρηση στο Χαλέπι
Στρατιώτες πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαν (Bashar al-Assad) περπατούν σε βομβαρδισμένο στρατιωτικό σύμπλεγμα, μετά από την επανακατάληψη της ευρύτερης περιοχής στο νοτιοδυτικό Χαλέπι από τον συριακό στρατό. Η φωτογραφία του συριακού πρακτορείου SANA δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 SANA/Handout via REUTERS SANA/Handout via REUTERS

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια νέα, μεγάλη επιχείρηση στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού και κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τα φυλάκια των ανταρτών.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αρχηγείο του στρατού στο Χαλέπι κάλεσε τους πολίτες στις ανατολικές συνοικίες της πόλης να αποφεύγουν τις περιοχές όπου βρίσκονται οι «τρομοκράτες». Πρόσθεσε ότι έχει προετοιμάσει «σημεία εξόδου» για όσους θέλουν να φύγουν, συμπεριλαμβανομένων και των ανταρτών.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε αν εκτός από αεροπορικές επιδρομές θα πραγματοποιηθούν και χερσαίες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνονταν στη Νέα Υόρκη οι συζητήσεις μεταξύ ηγετών από είκοσι χώρες και διεθνείς οργανισμούς σε μια προσπάθεια να ξαναρχίσει η διπλωματική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας (ISSG), που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 και στην οποία συμπροεδρεύουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, είχε ήδη συναντηθεί την Τρίτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για κατάπαυση πυρός, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας την προηγούμενη ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ