ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Χαλέπι

Συρία: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Χαλέπι
REUTERS/Abdalrhman Ismail

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα γίνεται στόχος βομβαρδισμού το Χαλέπι. Πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τις συνοικίες της πόλης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του συριακού στρατού που έκανε γνωστή την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού, υποστηριζόμενες από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ την έναρξη επιχείρησης κατά των ανατολικών συνοικιών της πόλης που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι και οι οποίες βομβαρδίσθηκαν σφοδρά χθες.

Ο Αμαρ αλ Σέμο, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε στο Reuters ότι πέντε πολεμικά αεροσκάφη πετούν επάνω από το Χαλέπι και θεωρεί ότι είναι ρωσικά.

Νέο κύμα βομβαρδισμών άρχισε τα ξημερώματα, έπειτα από τις σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις τη νύκτα. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αφανισμός», είπε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν διάφορες περιοχές του Χαλεπίου τη νύκτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ