ΚΟΣΜΟΣ

«Έκλεψαν» το διαβατήριο της Μισέλ Ομπάμα

«Έκλεψαν» το διαβατήριο της Μισέλ Ομπάμα
REUTERS/Joshua Roberts

Αποτέλεσμα επίθεσης της ομάδας χάκερ DC Leaks φαίνεται να είναι η διαρροή του διαβατηρίου της Πρώτης Κυρίας, το οποίο "ψάρεψαν" από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου του Λευκού Οίκου.

Η DC Leaks δημοσίευσε στο διαδίκτυο φωτογραφία του διαβατηρίου μαζί με λεπτομέρειες σχετικά με τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων στις οποίες μετείχε η Κλίντον και κάποιες πληροφορίες για τα λογιστικά στοιχεία του Οίκου. Τα στοιχεία αυτά εκλάπησαν από το email υπαλλήλου ο οποίος δεν είναι μόνιμος υπάλληλος, αλλά είχε προσληφθεί για μεμονωμένες εργασίες.

Μέχρι στιγμής το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου έχει δηλώσει πως οι Αρχές λαμβάνουν πάντα στα σοβαρά κάθε περίπτωση παράβασης του κυβερνοχώρου ιδιαίτερα εάν περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς όμως να διευκρινίζει την αυθεντικότητα ή όχι της φωτογραφίας του διαβατηρίου.

Η διαρροή αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε βάρος Αμερικανών πολιτικών, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα η ομάδα DC Leaks έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πρώην υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

Ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η DC Leaks είναι η «βιτρίνα» μιας ευρείας επιχείρησης κυβερνοεπιθέσεων της ρωσικής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ