Ζελένσκι σε Μερτς: Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η Γερμανία θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Stephanie Lecocq/Pool Photo via APΟ ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη σήμερα τον Φρίντριχ Μερτς για την εκλογή του στην καγκελαρία της Γερμανίας κατά τη δεύτερη ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ.
«Συγχαίρω ειλικρινά τον Φρίντριχ Μερτς για την εκλογή του ως νέου ομοσπονδιακού καγκελαρίου της Γερμανίας», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Χ σε μήνυμα που αναρτήθηκε σε τρεις γλώσσες (ουκρανικά, αγγλικά και γερμανικά).
«Η Ουκρανία είναι βαθύτατα ευγνωμονούσα για την υποστήριξη της Γερμανίας και του λαού της. Η χείρα βοηθείας σας έχει σώσει πολλές χιλιάδες ζωές Ουκρανών», υπογράμμισε.
«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η Γερμανία θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή και ότι θα τη δούμε να αναλαμβάνει πιο ηγετικό ρόλο σε ευρωπαϊκά και διατλαντικά θέματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης – και εξαρτάται από την ενότητά μας», αναφέρει ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Επί των ημερών της προηγούμενης κεντροαριστερής κυβέρνησης του Όλαφ Σολτς, η Γερμανία έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Ουκρανίας μετά τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, το Κίεβο είχε επικρίνει επανειλημμένως τον Σολτς για την απροθυμία του να ενισχύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με γερμανικής κατασκευής πυραύλους Taurus μεγάλου βεληνεκούς, κάτι που δεν αποκλείει ο νέος καγκελάριος Μερτς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μερτς: Προσβλέπω στη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων
Η Κολομβία καλεί τον στρατό στα όπλα σε περίπτωση αμερικανικής εισβολής
22:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 θα συζητήσουν τηλεφωνικά για τη Βενεζουέλα
22:19
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από εννέα εκατομμύρια ευρώ
22:09
Tο 2025 το δεύτερο θερμότερο έτος από το 1890 για την Ελλάδα
22:02