Καρέ καρέ η επίθεση σε δύο από τους εννέα στόχους που έπληξαν οι Ινδοί στο Πακιστάν
Ένας στρατιώτης φυλάει σκοπιά σε κτήριο που υπέστη ζημιές από ινδική πυραυλική επίθεση
(AP Photo/M.D. Mughal)Στην δημοσιότητα έδωσε ο στρατός της Ινδίας εναέρια πλάνα από επιθέσεις εναντίον «στρατοπέδων τρομοκρατών» στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται Ινδούς αξιωματούχους, αυτοί είναι δύο από τους εννέα στόχους που έπληξε ο ινδικός στρατός.
Η επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν
Η Ινδία εκτόξευσε πυραύλους πέρα από τα σύνορα σε έδαφος που ελέγχεται από το Πακιστάν σε τουλάχιστον τρεις τοποθεσίες το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η Ινδία δήλωσε ότι έπληττε υποδομές που χρησιμοποιούνταν από μαχητές και ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχουν θύματα από τα πακιστανικά πυρά στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία.
Η επιχειρηση «Sindoor», όπως ονομάστηκε απο την Ινδία, έρχεται ως αντίποινα της τρομοκρατικής επίθεσης που στις 22 Απριλίου στο ινδικό Κασμίρ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 άτομα.
Η νέα αυτή εξέλιξη προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, καθώς οι δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις έρχονται όλο και πιο κοντά σε μια ευρεία σύγκρουση, ενώ άλλες χώρες καλούν για υπευθυνότητα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ινδία και Πακιστάν σε τεντωμένο σχοινί - Παρέμβαση Τραμπ: «Θα βοηθήσω να σταματήσουν»
Ινδία - Πακιστάν: Ασιατικές αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις λόγω της σύγκρουσης
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στις 15/1 το Νational Theater "Το πέμπτο βήμα" του Ντέιβιντ Άιρλαντ
13:25
Σαμαράς για Novartis: «Η δικαιοσύνη πιστοποίησε την πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
13:19
Ποιοι εκπρόσωποι αγροτών θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη στις 15.00
13:17
Σε ξενοδοχείο - κάστρο μεταφέρεται η τέταρτη σεζόν της σειράς «The White Lotus» (pics)
13:15