Κορυφαία διάκριση για τον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα - Τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ
Το νοσοκομείο Αλ-Αλί που βομβαρδίστηκε στη Γάζα
AP Photo/Jehad AlshrafiΚορυφαία διάκριση για τον Παλαιστίνιο συγγραφέα και ποιητή Μοσάμπ Αμπού Τόχα, για την μαρτυρίες του από τη Γάζα. Του απονεμήθηκε το βραβείο Πούλιτζερ, για μια σειρά δοκιμίων που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό New Yorker και κατέγραφαν τις ζωές και τα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα, όπου έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή.
Το 2023, ο Παλαιστίνιος Μοσάμπ Αμπού Τόχα συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του από τη Γάζα.
Δυο χρόνια μετά, ελεύθερος πλέον μακριά από την πατρίδα του, αναδείχθηκε ως ο ένας από τους φετινούς νικητές των Βραβείων Πούλιτζερ.
Ο Αμπού Τόχα τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για μια σειρά δοκιμίων που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «New Yorker» και κατέγραφαν τις ζωές και τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, όπου έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή.
«Μόλις κέρδισα το Βραβείο Πούλιτζερ Καλύτερου Σχολιασμού (Pulitzer Prize for Commentary)», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ.
Οι ταινίες της εβδομάδας: Το Παρίσι «κατακτά» τις ελληνικές αίθουσες
07:43
Δημοφιλής νεαρός ίνφλουενσερ δολοφονήθηκε σε απευθείας μετάδοση στο Μεξικό
07:34
Πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο ανέφερε εκρήξεις στο στενό του Ορμούζ
07:24
Φωτιά στο Καρύδι Λασιθίου - Εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα
07:15