Μπαρόζο: Η Goldman Sachs δεν είναι καρτέλ ναρκωτικών
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπεραμύνθηκε για ακόμη μια φορά του δικαιώματός του να εργαστεί για την Goldman Sachs.
Ο διορισμός του στην αμερικάνικη τράπεζα επενδύσεων έχει προκαλέσει κατακραυγή από τον ευρωπαϊκό Τύπο και πολιτικούς στην Ευρώπη ενώ ο διάδοχος του στην Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διέταξε έρευνα σχετικά με το εάν ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας παρέβη με τα νέα του καθήκοντα τις βασικές αρχές της δεοντολογίας της ΕΕ.
"Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να εργαστώ εκεί που θα επιλέξω, αν αυτό είναι μια νόμιμη οντότητα, προφανώς, και όχι ένα καρτέλ ναρκωτικών"; τόνισε στους δημοσιογράφους, εμφανώς αναστατωμένος ο Μπαρόζο, στην πρώτη δήμοσια του τοποθέτηση για την υπόθεση, σε εκδήλωση κοντά στην Λισσαβόνα.
Η Goldman Sachs προσέλαβε τον Μπαρόζο ως μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς της έδρας στο Λονδίνο, δύο εβδομάδες αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit τον Ιούνιο. Ο Μπαρόζο δήλωσε ότι θα συμβουλεύει την τράπεζα σε θέματα που αφορούν τις διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε επιστολή που έστειλε στον Γιούνκερ νωρίτερα μέσα στον μήνα ο Μπαρόζο υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι, κατηγορώντας τον διάδοχο του για διακριτική μεταχείριση εναντίον του και της τράπεζας, προσθέτοντας πως δεν μετανιώνει για την απόφαση του.
Σχέδιο του Πενταγώνου των ΗΠΑ για μαζική παραγωγή drone που χρησιμοποιήθηκε στο Ιράν
23:09
Τα Ιρανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί
22:57
Το Ιράκ καταδικάζει την «απαίσια» επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
22:47
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: MME του Ιράν επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Λαριτζανί - IDF: «Θα εξουδετερώσουμε και τον Χαμενεΐ»
22:40