Συνάντηση Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο με αφορμή τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ
Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin / APΟ ηγέτης της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, βρίσκεται το Κρεμλίνο όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις την 9η Μαΐου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 ετών από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.
Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο Σι Τζινπίνγκ που είναι ο πιο υψηλόβαθμος προσκεκλημένος στη Μόσχα, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι χαρούμενος που επισκέπτομαι ξανά τη Ρωσία, έπειτα από πρόσκληση του “παλιού μου φίλου”, του Προέδρου Πούτιν».
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε θερμά λόγια προς τον Κινέζο ηγέτη, αποκαλώντας τον «αγαπητό φίλο» και εκφράζοντας την εκτίμησή του για την ευκαιρία να επικοινωνούν απευθείας. «Η συνεργασία μας αποσκοπεί στην ευημερία των λαών μας και δεν στρέφεται εναντίον κανενός άλλου», τόνισε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι θα επισκεφθεί την Κίνα με χαρά, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των δύο χωρών για στενότερη συνεργασία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκινά σήμερα η τριήμερη εκεχειρία στην Ουκρανία - Εμμένει στη πρόταση κατάπαυσης πυρός ο Ζελένσκι
Η Κίνα οχυρώνει την οικονομία της - Ρίχνει στην αγορά 291 δισ. δολάρια
Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει πετρέλαιο στην Ινδία παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ
14:31
Γερμανός ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Το Βερολίνο δεν έχει ανάγκη «συμβουλές από το εξωτερικό»
14:26
Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
14:21
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09