Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Συντρίμμια μετά από αεροπορική επίθεση (Φώτο Αρχείου)
(AP Photo/K.M. Chaudary)Η σύγκρουση μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν συνεχίζεται. Ο Ινδικός Στρατός ανακοίνωσε ότι τη νύχτα μεταξύ 8 και 9 Μαΐου 2025, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Πακιστάν εξαπέλυσαν πολλαπλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και άλλα πυρομαχικά κατά μήκος ολόκληρης της δυτικής συνοριογραμμής με την Ινδία.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι επιθέσεις «απωθήθηκαν αποτελεσματικά» από τις ινδικές δυνάμεις, χωρίς παράλληλα να δίνονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για απώλειες ή υλικές ζημιές.
Πολυάριθμες παραβιάσεις της Γραμμής Ελέγχου
Παράλληλα, οι πακιστανικές δυνάμεις φέρονται να προχώρησαν σε πολυάριθμες παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γραμμή Ελέγχου (LoC) στην περιοχή Τζαμού και Κασμίρ, εντείνοντας περαιτέρω την ένταση ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις της Νότιας Ασίας.
Η Ινδία δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει απώλειες ή περαιτέρω στρατιωτική απάντηση, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τη διεθνή κοινότητα λόγω του κινδύνου ευρύτερης ανάφλεξης.
ΗΠΑ: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την ενέργεια - Τα ραντεβού Παπασταύρου και ο Κάθετος Διάδρομος
09:40
Οι νεότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Άνοιξε η αριστερή λωρίδα στην Αθηνών - Κορίνθου
09:33
Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα από την κακοκαιρια Byron
09:23
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19