Πούτιν και Τραμπ... αλληλοσυνεχάρησαν για την επέτειο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (αρχείου - Ιούλιος 2018)
AP Photo/Alexander Zemlianichenko, FileΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρησαν ο ένας τον άλλον για την 80ή επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας μέσω των συμβούλων τους, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Μέσω των συμβούλων τους, ο Ρώσος πρόεδρος και ο πρόεδρος Τραμπ αντάλλαξαν συγχαρητήρια με την ευκαιρία της κοινής μας γιορτής», δήλωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, στο Πρώτο Κανάλι της κρατικής τηλεόρασης.
«Αυτά ήταν θερμά λόγια, αμοιβαία συγχαρητήρια για την κοινή μας μεγάλη γιορτή», δήλωσε ο Ουσακόφ.
Η Ρωσία γιόρτασε την 80ή επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο την Παρασκευή με στρατιωτική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
Το TASS αναφέρει ότι η Λιν Τρέισι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία, δεν παρέστη στην παρέλαση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Κηρύσσει την 8η Μαΐου Ημέρα της Νίκης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - «Οι ΗΠΑ να πάρουν τα εύσημα»
Η Ford αλλάζει σελίδα στην Ευρώπη
08:20
Τσεχία: Επανέρχεται στη πρωθυπουργία ο Μπάμπις - Δεσμεύση για μεταβίβαση επιχειρηματικών συμφερόντων
08:20
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους – Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό
08:18
Ουκρανία: Έπληξε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία - Κατέστρεψε ρωσικό μαχητικό στην Κριμαία
08:10