Φρίντριχ Μερτς: Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες για την Ουκρανία
Ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
AP Photo/Vitalii NosachΠρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζητά ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο μαζί με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Βρετανίας.
«Χθες στο Κίεβο, από κοινού με τους εταίρους μας, ζητήσαμε 30ήμερη κατάπαυση του πυρός προκειμένου να δημιουργηθεί το περιθώριο διαπραγματεύσεων. Η Ουκρανία συμφώνησε σε αυτό χωρίς επιφυλάξεις. Εάν η ρωσική πλευρά δείξει τώρα προθυμία για συνομιλίες, αυτό θα είναι ένα αρχικά καλό σημάδι. Αλλά βεβαίως δεν αρκεί. Αναμένουμε από την Μόσχα να συμφωνήσει τώρα σε μια κατάπαυση του πυρός, η οποία μπορεί να καταστήσει εφικτές πραγματικές συνομιλίες ήδη από την αρχή. Πρέπει να σιγήσουν πρώτα τα όπλα και μετά μπορούν να αρχίσουν οι συνομιλίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα απόψε η καγκελαρία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φαρμακερά βέλη Ζαχάροβα σε Μακρόν, Μερτς, Στάρμερ: «Εξαρτημένοι, τυχάρπαστοι»
Σέρρες: Στο «μικροσκόπιο» η εμπλοκή κι άλλων προσώπων στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
11:31
CES 2026: Ρομπότ, νέες τεχνολογίες τηλεόρασης και «τριπλά» smartphones στις νέες τάσεις
11:22
Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια - Η ανάρτηση Κολυδά
11:11
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00