Κομισιόν για διάλυση του PKK: Μια βιώσιμη λύση θα ωφελήσει τη σταθερότητα της περιοχής
To κτήριο της Κομισιόν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Yves Logghe«Η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου δεν θα ωφελήσει μόνο όλους τους Τούρκους πολίτες, αλλά θα συμβάλει και στη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή», σχολίασε για τη διάλυση του PKK ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ανουάρ ελ Ανούνι.
Έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μίλησε για την «έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας που θέτει ως στόχο την πολιτική λύση του κουρδικού ζητήματος».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι η έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας με στόχο την πολιτική λύση του κουρδικού ζητήματος θα ήταν ένα θετικό βήμα για την επίτευξη μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης. Καλούμε όλα τα μέρη να εκμεταλλευτούν τη στιγμή και να ξεκινήσουν μια διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς που θα βασίζεται στο διάλογο και τη συμφιλίωση», δήλωσε ο κ. ελ Ανούνι.
Μετά την ανακοίνωση του PKK για τη διάλυσή του και του τέλους του ένοπλου αγώνα του, η Κομισιόν έδωσε σήμερα το δικό της μήνυμα για μια λύση που θα ωφελήσει την Τουρκία, αλλά και ολόκληρη την περιοχή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέλος εποχής για το PKK: Από την ίδρυση, στην κατάθεση όπλων - To αιματηρό χρονικό 40 ετών
Ιστορική απόφαση του κουρδικού PKK: Τερματίζει τη δράση του και καταθέτει τα όπλα
Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο δεν συνεισφέρει στην επίλυση των αγροτικών προβλημάτων
12:03
Αυστραλία: Η στιγμή που πολίτης αφοπλίζει έναν από τους δράστες του μακελειού στην παραλία Μπόντι (vid)
11:59
Μακελειό στο Σίδνεϊ σε παραλία: Δέκα νεκροί μετά από τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκή γιορτή (pics) - Δείτε βίντεο
11:50
Λιβάνιος: Επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές – Το μήνυμα στους Δημάρχους
11:42