Απειλές Νετανιάχου: «Ο ισραηλινός στρατός θα εισέλθει με όλη του την ισχύ στην Λωρίδα της Γάζας»
O Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Gil Cohen-Magen/Pool Photo via APΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Τρίτη (13/5) ότι ο στρατός θα εισέλθει «με όλη του την ισχύ» στην Λωρίδα της Γάζας τις προσεχείς ημέρες και δεν βλέπει κανένα σενάριο στο οποίο το Τελ Αβίβ θα σταματήσει τον πόλεμο.
«Τις προσεχείς ημέρες, θα εισέλθουμε με όλη μας την ισχύ για να ολοκληρώσουμε την επιχείρηση και να νικήσουμε την Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την διάρκεια συνάντησής του με ισραηλινούς εφέδρους.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσουμε τον πόλεμο», πρόσθεσε.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης κατά την ίδια συνάντηση ότι οι υπηρεσίες του ασχολούνται αυτήν την στιγμή με την εξεύρεση χωρών έτοιμων να δεχθούν Παλαιστίνιους που θα εγκαταλείψουν την Λωρίδα της Γάζας.
«Εχουμε εγκαταστήσει επί τόπου διοικητική υπηρεσία που θα τους επιτρέψει να φύγουν,, αλλά το πρόβλημα από την πλευρά μας συμπυκνώνεται σε ένα και μοναδικό πράγμα: χρειαζόμαστε χώρες έτοιμες να τους υποδεχθούν. Επ' αυτού εργαζόμαστε αυτήν την στιγμή», σημείωσε ακόμη ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του.
«Αν τους προσφέρουμε την δυνατότητα να φύγουν, σας το λέω, περισσότερο από το 50% θα φύγουν και ακόμη περισσότεροι πιστεύω», είπε ο Νετανιάχου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιπτώσεις για μία ολόκληρη ζωή θα αφήσει στους κατοίκους της Γάζας η πείνα - Προειδοποίηση του ΠΟΥ
Χαμάς: Διαψεύδει ότι η απελευθέρωση ομήρου σχετίζεται με ισραηλινή «στρατιωτική πίεση»
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00
«Το΄στρωσε» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από Αράχωβα, Ιωάννινα, Ναυπακτία
10:58
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49
Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο
10:42