ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη η αδερφή του Γάλλου τζιχαντιστή που ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στο Παρίσι

Συνελήφθη η αδερφή του Γάλλου τζιχαντιστή που ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στο Παρίσι

Συνελήφθη στο Παρίσι η αδερφή του Γάλλου τζιχαντιστή Φαμπιέν Κλεν, η φωνή του οποίου ακουγόταν στο ηχητικό μήνυμα με το οποίο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Η Αν Κλεν, 41 ετών, συνελήφθη και προφυλακίστηκε, καθώς εις βάρος της υπήρχαν υποψίες ότι σκόπευε να προσχωρήσει στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία. Ο δεύτερος σύζυγός της, Μοχάμεντ Αμρί, με καταγωγή από την Τυνησία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, προφυλακίστηκε την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας, η οικογένεια Αμρί είχε φύγει για τη Συρία τον Αύγουστο του 2015 με στόχο να πάρει μέρος σε επιχειρήσεις του ISIS. Τον Ιούλιο του 2016 συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας και τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία. Την περασμένη Τρίτη το ζευγάρι μαζί με τα τέσσερα παιδιά του μεταφέρθηκαν υπό συνοδεία στη Γαλλία.

Ο μεγαλύτερος γιος, ηλικίας 16 ετών, αφέθηκε ελεύθερος και βρίσκεται υπό την φροντίδα των υπηρεσιών πρόνοιας, μαζί τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας.

Έχοντας προσηλυτιστεί στο Ισλάμ ο Φαμπιέν Κλεν, ηλικίας 37 ετών, ηχογράφησε το μήνυμα με το οποίο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αναλάμβανε την ευθύνη των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπου έχασαν την ζωή τους 130 άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Η φωνή του αδελφού του Ζαν Μισέλ αναγνωρίστηκε επίσης στο ηχητικό αυτό μήνυμα. Οι δύο άνδρες βρίσκονται πιθανόν στη Συρία, σύμφωνα με τους ανακριτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ