Ιρανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες θα συναντηθούν την Παρασκευή, λέει ο ΥΠΕΞ της χώρας
Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
AP PhotoΤο Ιράν θα έχει συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή με ευρωπαϊκές χώρες αναφορικά με την ανεφάρμοστη πλέον συμφωνία τους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, ύστερα από την αναβολή προηγούμενης συνάντησης που είχε προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου.
Το Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με Γάλλους, Βρετανούς και Γερμανούς διπλωμάτες για να συνεχιστεί ο διάλογος και να συζητηθεί ποιες θεωρούν ότι είναι ο παράμετροι μιας ενδεχόμενης νέας πυρηνικής συμφωνίας, η οποία αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον.
«Δύσκολος» ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, που έγινε στις 11 Μαΐου, ήταν «δύσκολος» καθώς επικεντρώθηκε στο κρίσιμο θέμα του εμπλουτισμού, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι η άλλη πλευρά θα προσέλθει με «πιο ρεαλιστικές θέσεις» αφού εξασφάλισε ότι γίνονται καλύτερα κατανοητές οι θεμελιώδεις θέσεις του Ιράν.
Ένας πέμπτος γύρος συνομιλιών αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών του Ομάν, που λειτούργησε ως μεσολαβητής από την έναρξη των συνομιλιών στις 12 Απριλίου.
Ο Αραγτσί αντέδρασε στο σχόλιο που έκανε χθες στο Ριάντ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπου χαρακτήρισε το Ιράν «την πιο καταστροφική δύναμη» στη Μέση Ανατολή, σε αντίθεση με αυτό που χαρακτήρισε «εποικοδομητικό όραμα» της Σαουδικής Αραβίας.
«Δυστυχώς, είναι μια παραπλανητική άποψη. Είναι οι ΗΠΑ που έχουν αποτρέψει την πρόοδο του Ιράν μέσω κυρώσεων», δήλωσε ο Αραγτσί.
Πώς ο απατεώνας πατέρας του Τζον Λε Καρέ επηρέασε τα κατασκοπευτικά του μυθιστορήματα
14:03
Γερμανία: Από τα 40άρια στις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους - 10 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία
13:58
Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου: Σε «κίτρινο» συναγερμό αύριο (29/06) 28 περιοχές της χώρας
13:49
Γεωργιάδης για ΕΣΥ: Καλύφθηκαν 962 θέσεις για μόνιμους γιατρούς από τις 1.171 που είχαν προκηρυχθεί
13:37