ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα θα δώσει η αστυνομία το βίντεο από τη δολοφονία στο Σάρλοτ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα θα δώσει η αστυνομία το βίντεο από τη δολοφονία στο Σάρλοτ
REUTERS/ JASON MICZEK

Η αστυνομία του Σάρλοτ αποφάσισε να δώσει πολύ σύντομα στη δημοσιότητα τις κασέτες με το βίντεο που απαθανατίζει τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Κιθ Σκοτ, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά την περασμένη Τρίτη.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, στη δημοσιότητα θα δοθούν δύο συγκεκριμένα κομμάτια του βίντεο που έχουν άμεση σχέση με το συμβάν. Όπως υποστήριξαν οι αρχές η δημοσίευση αυτών των σκηνών δεν πρόκειται να επηρεάσει τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη. Όλο το υλικό θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν η υπόθεση φτάσει στη δικαιοσύνη.

Στην παρούσα φάση η αστυνομία δεν παίρνει θέση για τους δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος Σάρλοτ, ξεκαθάρισε ότι ο 43χρονος είχε στην κατοχή του όπλο και μαριχουάνα, ενώ τόνισε ότι η συμπεριφορά του Κιθ Σκοτ ήταν επιθετική. Μάλιστα, χαρακτηριστικά είπε ότι δεν πυροβολήσαμε για να τον σκοτώσουμε. Παραβίαζε το νόμο και θέλαμε να σταματήσουμε την επιθετική συμπεριφορά του.

Η οικογένεια του Κιθ Σκοτ, πάντως, υποστηρίζει ότι ο 43χρονος Αφροαμερικανός δεν είχε όπλο στην κατοχή του.

Πέμπτη μέρα διαδηλώσεων στο Σάρλοτ

Στο μεταξύ εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για πέμπτη μέρα το Σάββατο στο Μάρσαλ Παρκ, κοντά στο κέντρο του Σάρλοτ για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία του Κιθ Σκοτ ζητώντας να ασκηθούν διώξεις στα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και να δοθούν τα βίντεο στη δημοσιότητα.

Το πλήθος φώναζε ότι πρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ουσία του προβλήματος και ζητούσε την αποφυλάκιση των ανθρώπων που συνελήφθησαν στα επεισόδια της εβδομάδας που πέρασε.

«Πρέπει να υπάρξουν συστημικές αλλαγές, πρέπει να γίνουν αλλαγές στην πολιτική, πρέπει να προχωρήσουν σε ουσιώδεις αλλαγές, αυτά θα κάνουν την πόλη πραγματικά ασφαλή» δήλωσε η εφημέριος Κορίν Μακ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ