Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Σημειώνονται έντονες μάχες σε όλη τη γραμμή του μετώπουΣε μια δήλωση που ήδη έχει δημιουργήσει αίσθηση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης (14/5) ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, τονίζοντας πως εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πάει στην Τουρκία, τότε είναι πιθανό ακόμη και να ματαιωθούν οι διαπραγματεύσεις.
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ποντολιάκ, δήλωσε ότι εάν ο Ρώσος πρόεδρος δεν πάει στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τότε οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ακόμη και να ματαιωθούν.
Διαβάστε ακόμη: Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία - Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη
Μιλώντας στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «RBK-Ουκρανία», ο Ποντολιάκ αξιολόγησε τις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη: «Αν δεν μεταβεί ο Πούτιν, σίγουρα δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις».
Ο Ποντολιάκ σημείωσε πως εάν ο Πούτιν προσπαθήσει να αποφύγει τη συνάντηση στην Τουρκία, τότε ο Ζελένσκι θα είναι αυτός που θα αποφασίσει για τη συμμετοχή ή μη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις.
«Αλλά ακόμη και αν γίνουν (οι διαπραγματεύσεις), σίγουρα δεν θα γίνουν σε προεδρικό επίπεδο», ανέφερε.
Σημείωσε παράλληλα, πως ο Ζελένσκι θα μπορούσε να συναντηθεί μόνο με τον Πούτιν στο πλαίσιο των εν λόγω διαπραγματεύσεων: «Επομένως, εάν θέλουμε πραγματικά να καταλήξουμε σε κάποιες αποφάσεις, τότε ο Πούτιν πρέπει να είναι εκεί» κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία - Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη
Επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στο Πέραμα ανακοίνωσε ο δήμαρχος
21:10
Υεμένη: Τριπλασιάστηκαν τα ύποπτα κρούσματα χολέρας μέσα σε τρεις εβδομάδες - Συναγερμός από τον ΠΟΥ
20:59
Φωτιά σε σπίτι στην Αρτέμιδα: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής και έλεγχος στο εσωτερικό για κατοίκους
20:49
Απεργία 21ης Οκτωβρίου: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - Ποια τα αιτήματά τους
20:46