Πάπας Λέων ΙΔ’: Η Αγία Έδρα είναι διαθέσιμη για να μεσολαβήσει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ανατολικών Εκκλησιών στη Ρώμη,χθες Τετάρτη (14/5) για το Ιωβηλαίο τους, δήλωσε: «Από τους Αγίους Τόπους μέχρι την Ουκρανία, από τον Λίβανο μέχρι τη Συρία, από τη Μέση Ανατολή μέχρι το Τίγκρεϊ και τον Καύκασο, τόση βία. Η ειρήνη του Χριστού είναι η συμφιλίωση, η συγχώρεση, το θάρρος να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε από την αρχή».
Ο Πάπας προσφέρθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η Αγία Έδρα να μεσολαβήσει ώστε να επιτευχθεί η ειρήνη στις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη.
«Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια» δήλωσε ο Πάπας. «Η Αγία Έδρα είναι στη διάθεση των εχθρών να συναντηθούν και να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον στα μάτια, ώστε οι λαοί να ξαναβρούν την ελπίδα και να τους δοθεί η αξιοπρέπεια που τους αξίζει, η αξιοπρέπεια της ειρήνης. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και εγώ, με την καρδιά μου στο χέρι, λέω στους ηγέτες των λαών: ας συναντηθούμε, ας κάνουμε διάλογο, ας διαπραγματευτούμε», ολοκλήρωσε τη σκέψη του ο Πάπας Λέων ΙΔ’.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πάπας Λέων ΙΔ': Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αναπόφευκτος - Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν
Αυτή είναι η αγαπημένη ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα του Πάπα Λέοντα ΙΔ'
Εξοδος Αποκριάς: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Αττική Οδός, μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας
17:56
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει την απόφαση για τους δασμούς «ντροπή»
17:45
Οι προκλήσεις της δημόσιας υγείας - Από τις ζωονόσους, το κλίμα μέχρι τη μικροβιακή αντοχή
17:33
Συνάντηση Παπασταύρου με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ
17:24