Η τελετή για το Τάγμα του Λουτρού «έφερε κοντά» τον βασιλιά Κάρολο με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ
O Κάρολος και ο Ουίλλιαμ στην Τελετή για το Τάγμα του Λουτρού
Stefan Rousseau/Pool via APΟ βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μοιράστηκαν μια προσωπική στιγμή πριν συμμετάσχουν σε μια ιστορική τελετή την Παρασκευή (16/5).
Ντυμένοι με κατακόκκινες ρόμπες, χαιρέτησαν θερμά ο ένας τον άλλον και ο bασιλιάς χτύπησε απαλά το μπράτσο του γιου του πριν από τη λειτουργία του Τάγματος του Λουτρού στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.
Η τελετή οργανώθηκε για την 300η επέτειο του τάγματος και συμπεριέλαβε τον Κάρολο ως κυρίαρχο για πρώτη φορά, καθώς η λειτουργία πραγματοποιείται συνήθως κάθε τέσσερα χρόνια.
Το Τάγμα του Λουτρού ιδρύθηκε από τον βασιλιά Γεώργιο Α' το 1725, αλλά πιστεύεται ότι προέρχεται από τον όγδοο αιώνα.
Το όνομά του προέρχεται από το τελετουργικό πλύσιμο που αποτελεί μέρος των προετοιμασιών για την απονομή του ιππότη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποκαλύφθηκαν τα νέα πορτρέτα του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα στην Εθνική Πινακοθήκη
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57
Κολομβία: Το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών σταματά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας λόγω Τραμπ
23:47
ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
23:37
Σαουδική Αραβία: Έρχονται διαβατήρια... για καμήλες - Στόχος η «οργάνωση των πωλήσεων»
23:25