Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Ρούμπιο: Στο τραπέζι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με Ουκρανία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ
AP Photo/Alexander ZemlianichenkoΤηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρκο Ρούμπιο είχε ο Σεργκέι Λαβρόφ το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως έκανε γνωστό το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, την επομένη των απευθείας συζητήσεων Ρώσων και Ουκρανών στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε τον εποικοδομητικό ρόλο των ΗΠΑ στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου μετά το 2022. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τη συνεργασία με την Ουάσινγκτον για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος.
«Ο Λαβρόφ σημείωσε τον θετικό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες συνέβαλαν στην τελική αποδοχή από το Κίεβο της πρότασης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη. Επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Μόσχας να συνεχίσει τη συνεργασία με τους Αμερικανούς ομολόγους της στο πλαίσιο αυτό», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία - Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη
Ρούμπιο και Λαβρόφ «κλειδώνουν» παρουσία στις συνομιλίες για Ουκρανία - Τα «καρφιά» από Ζελένσκι
: Το τέλος του Λαριτζανί, το κυνήγι του Χαμενεΐ και το ρήγμα μεταξύ Τραμπ και ΝΑΤΟ για το Ορμούζ
23:56
Μήνυμα Νετανιάχου προς Ιρανούς: «Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά σας - Σας παρακολουθούμε από ψηλά»
23:45
Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός του Περού Ντενίς Μιράγιες
23:33
Κεντρική τράπεζα Αραβικών Εμιράτων: Παρουσίασε πακέτο μέτρων ανθεκτικότητας
23:21