«Είμαι σοκαρισμένος»: Έκκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να σταματήσει η βία στη Γάζα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.
AP PhotoΣοκαρισμένος δηλώνει για το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), απευθύνοντας έκκληση να «σταματήσει η βία».
«Αποτροπιασμό για την επικαιρότητα στη Γάζα: άμαχοι που λιμοκτονούν, νοσοκομεία που πλήττονται ξανά από αεροπορικές επιδρομές. Η βία πρέπει να σταματήσει», έγραψε».
«Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει αμέσως να σταματήσει τον αποκλεισμό και να εγγυηθεί την ασφαλή, ταχεία και απρόσκοπτη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια» συμπλήρωσε.
«Αυτό που εκτυλίσσεται στη Γάζα είναι μια ανθρωπιστική τραγωδία. Ένας ολόκληρος λαός υπόκειται σε μια σαρωτική και δυσανάλογη στρατιωτική ισχύ» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Μια διαρκής εκεχειρία και η άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων είναι πιο επείγουσες από ποτέ» τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα σκαριά νέο σχέδιο του Τραμπ - Πώς θα γίνει η μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από τη Γάζα
Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για την καταβολή, τον συμψηφισμό και το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων
05:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Αναλυτικά τα κριτήρια για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα
04:00
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα έτους 2026
03:00
Τεκμήρια: Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες τα γλιτώνουν με τα νέα μέτρα
02:00