Γερμανία: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να μιλήσουν με τον Τραμπ πριν από την επικοινωνία με τον Πούτιν
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να μιλήσουν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν από την τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει ο τελευταίος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφεραν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έχουν ζητήσει να συνομιλήσουν ήδη απόψε το βράδυ με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να επικοινωνήσει αύριο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι ο καγκελάριος, στο περιθώριο της τελετής ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα 14ου, συναντήθηκε σήμερα στην Ρώμη με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πόλεμου. Ο κ. Μερτς δεν συναντήθηκε με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος βρισκόταν επίσης στην Ρώμη. «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί τώρα πρόοδος», δήλωσε ο καγκελάριος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Την αυριανή επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν συζήτησαν στη Ρώμη ο Βανς με τον Ζελένσκι
«Οι ΗΠΑ να σεβαστούν τα συμφέροντα της Ρωσίας» - Το μήνυμα Πούτιν στον Τραμπ πριν το τηλεφώνημα
Στις ανεπτυγμένες αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναβάθμιση «ορόσημο» από τον οίκο MSCI
09:46
Νέα Mercedes GLE με AI και καινούργια γκάμα κινητήρων
09:41
Δίκη για τα Τέμπη: Ανέβηκαν στην έδρα οι δικαστές - Ένταση με δικηγόρους και συγγενείς
09:37
Θεσσαλονίκη: Έως 11 χρόνια κάθειρξη στους τρεις Τούρκους που πυροβόλησαν άνδρα της ΕΥΠ
09:37