Γάζα: Είκοσι δύο χώρες ζητούν από το Ισραήλ να ξαναρχίσει αμέσως η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας
Παλαιστίνιοι αγωνίζονται να λάβουν μαγειρεμένο φαγητό που διανέμεται σε μια κοινοτική κουζίνα στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας
AP Photo/Abdel Kareem HanaΝα ξαναρχίσει «αμέσως» και «πλήρως» η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησαν σήμερα Δευτέρα (19/5) από το Ισραήλ τα υπουργεία Εξωτερικών 22 χωρών, όπως της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.
Τόνισαν μάλιστα ότι η αποστολή θα πρέπει να οργανωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Ο ΟΗΕ και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις «δεν μπορούν να στηρίξουν» το νέο μοντέλο αποστολής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα που αποφασίστηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση, αναφέρουν οι χώρες αυτές στην κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.
Λίγο νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι επέτρεψε την είσοδο φορτηγών που μεταφέρουν βρεφικές τροφές στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ: «Δύο εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν στη Γάζα - Τόνοι τροφίμων αποκλεισμένοι στα σύνορα»
Ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες στην βόρεια Ελλάδα - Ο χάρτης των κινητοποιήσεων (vids)
09:50
Μπαράζ επαφών Παπασταύρου για την ενέργεια στις ΗΠΑ - Τι συζητήθηκε
09:40
Οι νεότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Άνοιξε η αριστερή λωρίδα στην Αθηνών - Κορίνθου
09:33
Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα από την κακοκαιρια Byron
09:23