Βαλτική: Η Ρωσία «απελευθέρωσε» ελληνόκτητο τάνκερ που είχε ακινητοποιήσει κοντά στην Εσθονία
Η Ρωσία «απελευθέρωσε» ένα ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο που είχε κατασχεθεί την Κυριακή (18/5) σε ρωσικά ύδατα μετά την αναχώρησή του από λιμάνι στην Εσθονία, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας ERR.
Το Green Admire, με σημαία Λιβερίας, πλέει τώρα στη Βαλτική Θάλασσα και κατευθύνεται προς το ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ, σύμφωνα με το ERR και την υπηρεσία δεδομένων παρακολούθησης πλοίων LSEG.
Το δεξαμενόπλοιο κατασχέθηκε από τις ρωσικές αρχές μετά την αναχώρησή του από το εσθονικό λιμάνι Σιλαμάε και τη χρήση ενός καθορισμένου καναλιού πλοήγησης που διασχίζει ρωσικά ύδατα, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας την Κυριακή.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, Μάργκους Τσάκνα, δήλωσε ότι η ενέργεια της Ρωσίας κατά του Green Admire ήταν πιθανώς μια απάντηση στην εκστρατεία του εσθονικού ναυτικού κατά του λεγόμενου «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, στο πλαίσιο της οποίας επιθεωρεί δεξαμενόπλοια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εκατομμυρίων βαρελιών ρωσικού πετρελαίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.
«Ανάσα» για τις τιμές στα καύσιμα - Ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα
03:00
Ρεύμα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές της ΔΕΗ στο «μπλε» και το «πράσινο» τιμολόγιο
02:00
Δακτύλιος: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση - Πώς θα βγάλετε κάρτα εισόδου
01:00
Σε ισχύ οι χειμερινές ώρες κοινής ησυχίας - Τι δεν πρέπει να κάνουν οι γείτονές σας
00:30