Ο Τραμπ ανακοίνωσε το «Golden Dome» - Η αντιπυραυλική ασπίδα στις υπηρεσίες των ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, παρουσιάζοντας τον «Χρυσό Θόλο»
AP Photo/Alex BrandonΣτην ανάπτυξη της αμυντικής ασπίδας Golden Dome προχωρούν οι ΗΠΑ κάτι που γνωστοποιήθηκε δια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον ίδιο να αναφέρει ότι το σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το τέλος της θητείας του, σημειώνοντας ότι θα περιλαμβάνει διαστημικούς αναχαιτιστές.
Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Καναδάς επιθυμεί να συμμετάσχει στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι η αμυντική ασπίδα θα κοστίσει περίπου 175 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο ίδιος είπε ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν το Ισραήλ με το δικό του σύστημα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η αμερικανική τεχνολογία «είναι ακόμη πιο προηγμένη».
Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι «τα πάντα» στο αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας Golden Dome θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι του έργου θα ηγηθεί ο στρατηγός Μάικλ Γκέτλεϊν, αναπληρωτής αρχηγός διαστημικών επιχειρήσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρούμπιο για Ουκρανία: «Ιδού η θεμελιώδης πρόκληση» - «Δεν κάναμε καμία παραχώρηση στον Πούτιν»
Ο Τραμπ εξετάζει σχέδιο για την κατασκευή πύργου στο Βιετνάμ
SPONSORED
Οι... λοξές ματιές προς ΝΔ φέρνουν «πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα Διαμαντοπούλου - Γερουλάνου
07:31
Κολομβία: Πυρά δέχτηκε το αυτοκίνητο γερουσιαστή λίγες ημέρες πριν τις εκλογές
07:29
Κυβερνητικά στελέχη για επιστολή Κοβέσι: «Δεν θίγεται η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
07:20
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν με «βαρύ χτύπημα» - «Θα καταρρίψουμε και άλλα F-35» απαντά η Τεχεράνη
07:12