Ιταλία: Συνελλήφθησαν 97 μέλη της μαφίας της Καλαβρίας
Ενενήντα επτά μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα, και σειρά συνεργών τους συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Ρήγιο της Καλαβρίας και στον ιταλικό Βορρά, σε επιχείρηση της αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ των άλλων, για μαφιόζικη δράση, διεθνή διακίνηση ναρκωτικών, απόσπαση χρημάτων μέσω εκβιασμού και συνέργεια σε ψηφοθηρία και απαγωγές με στόχο την είσπραξη λύτρων.
Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής, μέρος των συλληφθέντων φέρεται να διαχειριζόταν, «σε καθεστώς μονοπωλίου», την διακίνηση ναρκωτικών σε πολλές περιοχές της Καλαβρίας.
Η επιχείρηση ονομάσθηκε «Μιλένιουμ» και οι συλλήψεις, εκτός από το Ρήγιο της Καλαβρίας, πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο, στην Μόντζα, στην Μπολόνια, στο Ρίμινι και στην Παβία.
Κατασχέθηκαν, παράλληλα, δυο εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνταν στον οικοδομικό τομέα και στην εστίαση, μέσω των οποίων η Ντράγκετα θεωρείται ότι «ξέπλενε» το βρώμικο χρήμα της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλη επιχειρηση της στρατοχωροφυλακής κατά της μαφίας - Εντάλματα για σχεδόν 200 άτομα
Τουρκική μαφία: Οκτώ συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Ενεργή Μάχη»: Ενίσχυση έως 3.000 ευρώ στους εθελοντές πυροσβέστες - Αυξάνεται το όριο ηλικίας
19:50
«Όχι» από τη Γερουσία σε νέες επιθέσεις από τον Τραμπ στη Βενεζουέλα
19:42
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ: Αγρότες: Ανοίγουν σταδιακά τους δρόμους και προσέρχονται στο ραντεβού της Τρίτης με τον Μητσοτάκη
19:36
Θήβα: Άνοιξε ο δρόμος μετά την ένταση στο αγροτικό μπλόκο (vid)
19:27