Πούτιν από Κουρσκ: «Οι Ουκρανοί θα έρχονταν δεύτεροι ακόμα και σε διαγωνισμό... ηλιθίων»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με εθελοντές του ρωσικού στρατού στο Κουρσκ
Russian Presidential Press Service via APΜε υποτιμητικά λόγια μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τους Ουκρανούς από το Κουρσκ, το οποίο πρόσφατα μάλιστα ανακατέλαβε η Μόσχα.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε την τοπική ηγεσία του Κουρσκ, συναντήθηκε με εθελοντές και αξιωματούχους, ενώ περιηγήθηκε και στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής.
Όπως μάλιστα μετέδωσε το πρακτορείο ΤASS, ο Πούτιν μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «Ουκρανοί μαχητές που καταστρέφουν μνημεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου επιδεικνύουν μόνο χονδροειδή ηλιθιότητα αποκαλύπτοντας τη νεοναζιστική τους φύση».
«Είναι άνθρωποι με νεοναζιστικές ιδέες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Θα έρχονταν δεύτεροι ακόμη και σε έναν διαγωνισμό ηλιθίων. Γιατί; Επειδή είναι ηλίθιοι», πρόσθεσε ο Πούτιν.
Η περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας δέχθηκε μαζική επίθεση από την Ουκρανία στις 6 Αυγούστου 2024. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 76.500 στρατιώτες σε μάχες.
Η επιχείρηση εκκαθάρισης της περιοχής από τα ουκρανικά στρατεύματα διήρκεσε 264 ημέρες. Στις 26 Απριλίου 2025, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ ανέφερε ότι το Κουρσκ απελευθερώθηκε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Κουρσκ βρέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για πρώτη φορά από την απώθηση των Ουκρανών
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για επίθεση σε άνδρα από τη σύντροφό του - Του δάγκωσε το αυτί και του έκοψε κομμάτι
20:00
Γερμανία: Το ΝΑΤΟ άρχισε τον στρατηγικό σχεδιασμό για μια αποστολή στην Αρκτική
19:49
ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς
19:40
Ισραήλ-ΗΠΑ: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου
19:29