Ο Καναδάς διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την ένταξη στην αντιπυραυλική ασπίδα «Golden Dome»
Η παρουσίαση του Golden Dome
AP Photo/Mark SchiefelbeinΣε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την ένταξή του στο σύστημα της αντιπυραυλικής άμυνας «Golden Dome», το οποίο ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη (20/5) βρίσκεται ο Καναδάς.
Ειδικότερα, το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι υπάρχουν «ενεργές συζητήσεις» αναφορικά με υφιστάμενα και νέα προγράμματα όπως το Golden Dome, σύμφωνα με το BBC.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το σχέδιο για το νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας την Τρίτη, αρχικού κόστους ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (πάνω από 2 δισ. ευρώ). Στις ανακοινώσεις του, δήλωσε ότι ο Καναδάς ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο έργο.
Δήλωσε επίσης ότι «τα πάντα» στο αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας Golden Dome θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι του έργου θα ηγηθεί ο στρατηγός Μάικλ Γκέτλεϊν, αναπληρωτής αρχηγός διαστημικών επιχειρήσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ ανακοίνωσε το «Golden Dome» - Η αντιπυραυλική ασπίδα στις υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το σχέδιο Τραμπ για «Σιδερένιο Θόλο» πάνω από τις ΗΠΑ: Οι προκλήσεις και οι επόμενες κινήσεις
SPONSORED
«Πυρά» Νίκου Κοτζιά: «Διέλυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ», τον έθεσαν σε «ομηρία»
21:50
«Φουντώνουν» οι φήμες ότι «κλειδώνει» για Ιούλιο ο γάμος Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι
21:42
Διάψευση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για αδιαφορία του Α.Τ Αγίων Αναργύρων σε ενδοοικογενειακή βία
21:33
Συμφωνία για την επισκευή σοβιετικών τανκ υπέγραψαν Ρωσία και Ταλιμπάν
21:21