Νετανιάχου: «Αντισημιτική η δολοφονία των Ισραηλινών υπαλλήλων στις ΗΠΑ» - Καταδικάζει ο Ρούμπιο
O Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Gil Cohen-Magen/Pool Photo via AP«Για τρομακτική, αντισημιτική δολοφονία» έκανε λόγο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πρώτη του αντίδραση ύστερα από τη δολοφονία δύο Ισραηλινών διπλωματών έξω από το εβραϊκό μουσείο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
Ο ίδιος έκανε ακόμη γνωστό ότι τα μέτρα ασφαλείας στις ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο θα ενισχυθούν.
Ο Νετανιάχου αναφέρει ακόμη ότι «είναι σοκαρισμένος από την τρομακτική αντισημιτική δολοφονία», προσθέτοντας ότι ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες από τον Ισραηλινό πρεσβευτή στις ΗΠΑ και από την Γενική Εισαγγελέα των ΗΠΑ Παμ Μπόντι,η οποία δεσμεύτηκε ότι ο δράστης θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.
«Πονάει η καρδιά μου για τις οικογένειες του νεαρού ζευγαριού, του οποίου η ζωή κόπηκε από έναν κατάπτυστο αντισημιτικό δολοφόνο. Έχω διατάξει να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις ισραηλινές διπλωματικές αποστολές σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ακόμη.
Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Μπόντι και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «για την ξεκάθαρη στάση τους ενάντια στον αντισημιτισμό».
«Είμαστε μάρτυρες του τρομερού τιμήματος του αντισημιτισμού και της άγριας υποκίνησης εναντίον του κράτους του Ισραήλ», είπε ακόμη ο Νετανιάχου.
Άμεση ήταν η καταδίκη για την επίθεση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό ως ξεδιάντροπη ενέργεια άνανδρης αντισημιτικής βίας.
«Επρόκειτο για ξεδιάντροπη ενέργεια άνανδρης αντισημιτικής βίας. Μη γελιέστε: Θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μέσω X.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ, ο ένοπλος που σκότωσε τα μέλη του διπλωματικού προσωπικού φώναξε «Free Palestine» («Λευτεριά στην Παλαιστίνη») καθώς συλλαμβανόταν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουάσιγκτον: Δύο υπάλληλοι της ισραηλινής πρεσβείας νεκροί - Συνελήφθη ο δράστης
Συρία: Σφοδρές μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και Κούρδους μαχητές στο Χαλέπι
11:26
Εκρήξεις από γκαζάκια σε πολυκατοικία και αποθήκη στον Κολωνό - Πιθανόν οπαδικά τα κίνητρα
11:17
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Πώς θα σώσουν το σπίτι τους 20.000 νοικοκυριά - Κρατική επιδότηση ενοικίου για 12 χρόνια
11:14
ΝΔ: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας - Η 10ετής πορεία με ορίζοντα ως το 2030
11:11