Εντολή Νετανιάχου να επιστρέψει ολόκληρη η ισραηλινή αντιπροσωπεία από τη Ντόχα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
(Ronen Zvulun/Pool Photo via AP)Την απόφαση να ανακαλέσει ολόκληρη την ισραηλινή αντιπροσωπεία από το Κατάρ έλαβε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ισχυριζόμενος το αδιέξοδο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αξιωματούχο, αναφέρουν ότι η Χαμάς «δεν έχει απαντήσει στην αμερικανική πρόταση που αποδέχτηκε το Ισραήλ και εμμένει στην άρνησή της να καταλήξει σε συμφωνία. Εάν υπάρξει αλλαγή και η Χαμάς αποδεχτεί την προσφορά, η αντιπροσωπεία θα κατευθυνθεί αμέσως όπου χρειαστεί».
Υπενθυμίζεται ότι, η αμερικανική πρόταση περιλάμβανε μεταξύ άλλων την απελευθέρωση πέντε ομήρων που βρίσκονται εν ζωή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινο- Αμερικανού Εϊνταν Αλεξάντερ, που έχει ήδη αφεθεί ελέυθερος.
Την Τρίτη (20/5) ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι υψηλόβαθμα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας θα επέστρεφαν μετά από μια εβδομάδα «εντατικών» συνομιλιών για την απελευθέρωση ομήρων στη Ντόχα, ενώ αρκετοί εκπρόσωποι θα στην πρωτεύουσα του Κατάρ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις διεθνείς πιέσεις και εντείνει τον πόλεμο στη Γάζα - Τελεσίγραφο από IDF
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51
Λίβανος: Έκκληση προέδρου Αούν προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σεβαστεί την εκεχειρία
15:45
O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ
15:36