Εντολή Νετανιάχου να επιστρέψει ολόκληρη η ισραηλινή αντιπροσωπεία από τη Ντόχα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
(Ronen Zvulun/Pool Photo via AP)Την απόφαση να ανακαλέσει ολόκληρη την ισραηλινή αντιπροσωπεία από το Κατάρ έλαβε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ισχυριζόμενος το αδιέξοδο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αξιωματούχο, αναφέρουν ότι η Χαμάς «δεν έχει απαντήσει στην αμερικανική πρόταση που αποδέχτηκε το Ισραήλ και εμμένει στην άρνησή της να καταλήξει σε συμφωνία. Εάν υπάρξει αλλαγή και η Χαμάς αποδεχτεί την προσφορά, η αντιπροσωπεία θα κατευθυνθεί αμέσως όπου χρειαστεί».
Υπενθυμίζεται ότι, η αμερικανική πρόταση περιλάμβανε μεταξύ άλλων την απελευθέρωση πέντε ομήρων που βρίσκονται εν ζωή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινο- Αμερικανού Εϊνταν Αλεξάντερ, που έχει ήδη αφεθεί ελέυθερος.
Την Τρίτη (20/5) ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι υψηλόβαθμα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας θα επέστρεφαν μετά από μια εβδομάδα «εντατικών» συνομιλιών για την απελευθέρωση ομήρων στη Ντόχα, ενώ αρκετοί εκπρόσωποι θα στην πρωτεύουσα του Κατάρ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις διεθνείς πιέσεις και εντείνει τον πόλεμο στη Γάζα - Τελεσίγραφο από IDF
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49