Γαλλία: Σε σαμποτάζ οφείλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης στις Κάννες
H Αστυνομία ρυθμίζει την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος στις Κάννες, στη νότια Γαλλία, Σάββατο 24 Μαΐου 2025
Photo by Lewis Joly/Invision/APΟι τρεις από τους τέσσερις πυλώνες της γραμμής υψηλής τάσης που τροφοδοτεί την πόλη των Καννών «πριονίστηκαν» στο πλαίσιο «ενέργειας δολιοφθοράς», δήλωσε στο AFP ο εισαγγελέας της Γκρας, ενώ η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αποκαθίσταται σταδιακά.
Επειτα από το σαμποτάζ αυτό στην Βιλνέβ-Λουμπέ, η διαχειρίστρια του δικτύου RTE έθεσε εκτός λειτουργίας της γραμμή υψηλής τάσης για να επιτρέψει τις εργασίες αποκατάστασης προκαλώντας την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών όπου ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Η διακοπή έπληξε 160.000 νοικοκυριά, όχι όμως και το Palais des Festivals, το οποίο προσέφυγε σε ανεξάρτητη πηγή ηλεκτροδότησης.
Ο περιφερειάρχης της Αλπ-Μαριτίμ ανακοίνωσε την «προοδευτική αποκατάσταση» της ηλεκτροδότησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη νοτιοανατολική Γαλλία - Επηρεάστηκε και το φεστιβάλ των Καννών
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00
Συρία: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι
22:58
Παράταση για ένα χρόνο στην επιδότηση προσωρινής στέγασης για τους πλημμυροπαθείς του Daniel
22:47
Νεκρός Αμερικανός σκιέρ στις Άλπεις - Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο εκπαιδευτής του
22:41