Γαλλία: Σε σαμποτάζ οφείλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης στις Κάννες
H Αστυνομία ρυθμίζει την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος στις Κάννες, στη νότια Γαλλία, Σάββατο 24 Μαΐου 2025
Photo by Lewis Joly/Invision/APΟι τρεις από τους τέσσερις πυλώνες της γραμμής υψηλής τάσης που τροφοδοτεί την πόλη των Καννών «πριονίστηκαν» στο πλαίσιο «ενέργειας δολιοφθοράς», δήλωσε στο AFP ο εισαγγελέας της Γκρας, ενώ η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αποκαθίσταται σταδιακά.
Επειτα από το σαμποτάζ αυτό στην Βιλνέβ-Λουμπέ, η διαχειρίστρια του δικτύου RTE έθεσε εκτός λειτουργίας της γραμμή υψηλής τάσης για να επιτρέψει τις εργασίες αποκατάστασης προκαλώντας την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών όπου ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Η διακοπή έπληξε 160.000 νοικοκυριά, όχι όμως και το Palais des Festivals, το οποίο προσέφυγε σε ανεξάρτητη πηγή ηλεκτροδότησης.
Ο περιφερειάρχης της Αλπ-Μαριτίμ ανακοίνωσε την «προοδευτική αποκατάσταση» της ηλεκτροδότησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη νοτιοανατολική Γαλλία - Επηρεάστηκε και το φεστιβάλ των Καννών
Νέο ρεκόρ Γκίνες: Το σπίτι του «Home Alone» γίνεται το μεγαλύτερο τζίντζερμπρεντ στον κόσμο (pics&vid)
14:57
Γεραπετρίτης: «Δεν έχω ηγετικές φιλοδοξίες» - Έχουν αποφευχθεί οι αιτίες πολέμου με την Τουρκία
14:50
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό 18,5 εκατ. ευρώ
14:43
Λίγα λεπτά μετά την επίθεση πέθαναν οι Ρομπ και Μισέλ Ράινερ: Δέχθηκαν πολλαπλές μαχαιριές
14:40