Αντιμέτωποι με πρόστιμο οι επιβάτες αεροπλάνων στην Τουρκία - Τι δεν πρέπει να κάνουν
Το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Lefteris PitarakisΤο χέρι στην τσέπη θα καλούνται πλέον να βάζουν οι επιβάτες αεροπλάνων στην Τουρκία οι οποίοι δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν να σταματήσει και σηκώνονται από τις θέσεις τους πρόωρα.
Οι ταξιδιώτες μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν 61 ευρώ στις αρχές στην Τουρκία.
Με αυτό το μέτρο η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας ελπίζει να σταματήσει τους ανυπόμονους επιβάτες να τρέχουν για τις πόρτες πριν το αεροσκάφος ακινητοποιηθεί.
Οι επιβάτες τακτικά ξεκουμπώνουν αμέσως κατά την προσγείωση και κάνουν ουρά στο διάδρομο σε μια προσπάθεια να είναι οι πρώτοι που θα παραλάβουν τις αποσκευές.
«Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να υπενθυμίζουν στους επιβάτες να δένουν τις ζώνες ασφαλείας τους κατά τη διάρκεια και μετά την προσγείωση μέχρι να φτάσουν στη θέση στάθμευσης και να επισημαίνουν ρητά ότι οποιαδήποτε παράβαση θα αναφέρεται στην αεροπορική αρχή και θα επιβάλλεται πρόστιμο», ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Αυτό σημαίνει να μείνετε καθισμένοι μετά την προσγείωση του αεροπλάνου.
Η Turkish Airlines, η ναυαρχίδα της χώρας, εκτελεί δρομολόγια προς 131 χώρες, ενώ άλλες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Emirates και Qatar Airways, φέρεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο εφαρμογής του κανόνα παραμονής σε κάθισμα.
Η βιασύνη να κατέβει από το αεροπλάνο δεν είναι η μόνη κακή συνήθεια που βλέπουν οι αεροπορικές εταιρείες από τα φυλλάδια.
Οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τώρα κινήσεις για να καταπολεμήσουν τις «ψείρες της πύλης» - αυτούς που αιωρούνται δίπλα στο γραφείο με τις χειραποσκευές τους σε μια προσπάθεια να επιβιβαστούν πρώτοι.
Η American Airlines είναι μια αεροπορική εταιρεία που δοκιμάζει νέα τεχνολογία για να επιβάλει ομάδες επιβίβασης και να περικόψει τις ουρές αναμονής στην πύλη.
Σε δοκιμές στα αεροδρόμια του Αλμπουκέρκι, Τουσόν και Ουάσιγκτον, οι επιβάτες που σάρωναν τις κάρτες επιβίβασής τους προτού καλέσουν τον αριθμό της ομάδας τους βρέθηκαν αντιμέτωπες έναν ήχο συναγερμού.
Ο υπολογιστής θα εμφανίζει επίσης ένα μήνυμα ειδοποίησης για τους πράκτορες της πύλης, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να δώσουν εντολή στους πιεστικούς επιβάτες να σταθούν στην άκρη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ατύχημα στο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον με δύο αεροσκάφη - Επιβάτες μέλη του Κογκρέσου
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00