ΚΟΣΜΟΣ

Τρίτη εμφάνιση του Φιντέλ στα κουβανικά ΜΜΕ μέσα σε μία εβδομάδα (pics)

Τρίτη εμφάνιση του Φιντέλ στα κουβανικά ΜΜΕ μέσα σε μία εβδομάδα (pics)
REUTERS / HANDOUT

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια τον είχαν κρατήσει μακριά από δημόσιες εμφανίσεις, ωστόσο ο Φιντέλ Κάστρο φαίνεται πως επιστρέφει στο προσκήνιο.

Ο τέως πρόεδρος της Κούβας, που παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ το 2006, υποδέχθηκε χθες το βράδυ στην οικία του στη δυτική Αβάνα τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Από τα τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν σήμερα από κρατικά ΜΜΕ, ο πρώην πρόεδρος εμφανίζεται φορώντας αθλητική φόρμα, όπως το συνηθίζει και ένα λευκό πουκάμισο. Σε μία από τις φωτογραφίες, είναι παρούσες οι σύζυγοι των δύο ηγετών, η Ντάλια Σότο ντελ Βάλε και η Τσενγκ Χονγκ.

fidel castro2

Σε μια άλλη φωτογραφία, ο Φιντέλ Κάστρο χαιρετά διά χειραψίας τον υψηλό προσκεκλημένο του.

Οπως γράφει το ΑΠΕ, ο Κάστρο είχε διαδοχικές διπλωματικές επαφές αυτήν την έβδομάδα, καθώς τρεις ημέρες νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και την 19η Σεπτεμβρίου, τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί.

fidel castro3

Πριν από αυτήν την σειρά δημοσίων εμφανίσεων, ο Φιντέλ Κάστρο είχε εμφανιστεί δημοσίως τελευταία φορά την 13η Αυγούστου με την ευκαιρία των 90ων γενεθλίων του.

Την 19η Απριλίου όταν εμφανίστηκε στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, ο Κάστρο είχε παραδεχθεί, εμφανώς συγκινημένος, ότι «αυτή ίσως είναι μια από τις τελευταίες φορές που ομιλώ σε αυτή την αίθουσα. Θα έρθει σύντομα και η σειρά μου, όπως έρχεται για όλους...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ