Δασμοί Τραμπ: «Τρεις συμφωνίες είναι σχεδόν έτοιμες», λέει σύμβουλος του Λευκού Οίκου
Κοντέινερ σε εμπορικό λιμάνι
AP Photo/Michael ProbstΟ οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέβιν Χάσετ δήλωσε σήμερα πως τρεις εμπορικές συμφωνίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και ότι περιμένει περισσότερες παρά την απόφαση δικαστηρίου να μπλοκάρει το μεγαλύτερο μέρος των δασμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Πολλές, πολλές συμφωνίες έρχονται. Και υπάρχουν τρεις που βασικά μοιάζουν να έχουν τελειώσει», δήλωσε ο Χάσετ σε συνέντευξη στο δίκτυο Fox Business.
Ο Χάσετ απέρριψε την απόφαση δικαστηρίου για το διεθνές εμπόριο στις ΗΠΑ, το οποίο μπλόκαρε το μεγαλύτερο μέρος των δασμών και αποφάνθηκε πως ο Αμερικανός πρόεδρος υπερέβη τις εξουσίες του, ως έργο «ακτιβιστών δικαστών». Είπε πως είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει την έφεση που κατέθεσε.
Η άποψη της κυβέρνησης είναι πως πολλές χώρες θα ανοίξουν τις αγορές τους σε αμερικανικά προϊόντα τους επόμενους ένα δύο μήνες, είπε ο Χάσετ.
«Αν υπάρχουν κάποια εμπόδια εδώ κι εκεί λόγω των αποφάσεων που παίρνουν ακτιβιστές δικαστές, αυτό δεν πρέπει να σας απασχολεί καθόλου, και σίγουρα δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Χάσετ.
Τρεις συμφωνίες ήταν ήδη έτοιμες για να τις εξετάσει ο Τραμπ στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, είπε ο Χάσετ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ποιοι δασμοί ακυρώνονται με τη δικαστική απόφαση κατά της πολιτικής Τραμπ - Οι επόμενες κινήσεις
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23
Ρόδος: Ανήλικoς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η μητέρα του
12:15
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
12:05
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη» - Πού μπορούν να καλούν όσοι αναζητούν συγγενείς
11:56