Νέα συνομιλία μεταξύ Κομισιόν και ΗΠΑ για τους δασμούς - Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, δήλωσε ότι είχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς. «Παραμένουμε σε επαφή καθώς προτεραιότητα της ΕΕ είναι η εξεύρεση λύσης», επισημαίνει ο Επίτροπος σε ανάρτησή του.
Ο Σέφκοβιτς δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Ντουμπάι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρισκόταν σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για πιθανή συνεργασία σε τομείς όπως η αεροδιαστημική, ο χάλυβας, οι ημιαγωγοί και κρίσιμοι ορυκτά.
Τι επιθυμεί η ΕΕ
Η ΕΕ θέλει να δει την κατάργηση των δασμών 25% στον χάλυβα και τα αυτοκίνητα ενώ ο Τραμπ διατηρεί στο 10% την επιβάρυνση κατά τη διάρκεια μιας 90ήμερης «ανακωχής» μέχρι τον Ιούλιο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την περασμένη Παρασκευή (23/5), να πλήξει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τελωνειακούς δασμούς 50% από την 1η Ιουνίου – μια απειλή η ΕΕ επιχειρεί να μειώσει κάνοντας έκκληση για «σεβασμό».
Η φτωχότερη επαρχία του Ιράν δέχεται το βάρος της επίθεσης των ΗΠΑ
19:29
Μαζική φυγή των αδειούχων Ιουλίου: Το αδιαχώρητο στα λιμάνια, μποτιλιάρισμα στους δρόμους
19:16
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ακόντιο Βοιωτίας
19:06
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ κατά του οργανωμένου εγκλήματος
19:05