Παρίσι: Κλείνει το Κέντρο Πομπιντού για ανακαίνιση - Στη νότια Αμερική επεκτείνει την παρουσία του
Το εμβληματικό Κέντρο Πομπιντού, με έδρα στο Παρίσι κλείνει τις πύλες του για πέντε χρόνια καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης του. Την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι η παρουσία του Πομπιντού επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία του στη νότια Αμερική.
Όπως αναφέρει το ΑRTnews, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του, τον Νοέμβριο του 2027, στο Φοζ ντο Ιγκουασού της Βραζιλίας, μια περιοχή παγκόσμιας φήμης λόγω των εντυπωσιακών καταρρακτών Ιγκουασού που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Το βραζιλιάνικο Μουσείο υπό τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Παραγουανού Σολάνο Μπενίτες (Solano Benítez), θα λάβει οικονομική υποστήριξη από τις αρχές του Παρανά, της πολιτείας στην οποία ανήκει το Φοζ ντο Ιγκουασού.
Γνωστός για την αφοσίωσή του στη βιωσιμότητα, ο Μπενίτες έχει αναλάβει να ενσωματώσει απρόσκοπτα τη νέα δομή στο φυσικό της περιβάλλον, διασφαλίζοντας την αρμονία με το τοπίο των καταρρακτών.
Το μουσείο θα περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους και ερευνητικές εγκαταστάσεις. Στόχος του η ανάδειξη καλλιτεχνών από τη Νότια Αμερική και η προβολή επιλεγμένων έργων της μόνιμης συλλογής του Πομπιντού.
Εκτός από την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας στη Βραζιλία το 2027, αναμένονται επίσης νέα παραρτήματα στις Βρυξέλλες και τη Σεούλ τα επόμενα χρόνια.
Το περίφημο Μουσείο του Παρισιού θα κλείσει τις πύλες του τον Σεπτέμβριο για μια πενταετή, εκτεταμένη ανακαίνιση, ύψους 280 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το έργο, που εποπτεύεται εν μέρει από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, στοχεύει στην αναβάθμιση των ενεργειακών συστημάτων και στον εκσυγχρονισμό της παλαιάς υποδομής του κτιρίου, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1977.
Η τελευταία έκθεση που θα φιλοξενηθεί πριν το κλείσιμο θα είναι του Βόλφγκανγκ Τίλμανς η οποία θα παρουσιαστεί στη βιβλιοθήκη του Μουσείου.
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00