ΚΟΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία - «Θρίλερ» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία - «Θρίλερ» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Πολωνίας στη Βαρσοβία

AP Photo/Czarek Sokolowski

Τις τελευταίες τους προεκλογικές εκστρατείες πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Πολωνίας. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών της Πολωνίας αναμένεται να εξελιχθεί σε «θρίλερ», αφού στον πρώτο γύρο ο υποψήφιος πρόεδρος και δήμαρχος της Βαρσοβίας, Ραφάλ Τρζασκόφσκι, κέρδισε λίγο πάνω 31%, ενώ ο συντηρητικός Κάρολ Ναβρότσκι κέρδισε σχεδόν 30%.

Ο Τρζασκόφσκι απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο, λέγοντας ότι λίγα βήματα προς τα εκλογικά τμήματα μπορούν να αποτελέσουν ορόσημο για την υλοποίηση των φιλοδοξιών της χώρας.

Ο Ναβρότσκι, από την πλευρά του, μίλησε για την πορεία του, υποστηρίζοντας ότι είναι ένας απλός πολίτης και θέλοντας να διασκεδάσει τις αποκαλύψεις για το παρελθόν του.

Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν τους δύο υποψηφίους πολύ κοντά στα ποσοστά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι όποιος καταφέρει να κινητοποιήσει περισσότερους ψηφοφόρους θα είναι αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές.

Κρίσιμη θα είναι επίσης η ψήφος των πολιτών που επέλεξαν υποψηφίους της ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο.