Χαμάς: «Δεν απορρίψαμε την πρόταση του Γουίτκοφ - Έχει μεροληπτική στάση υπέρ του Ισραήλ»
Το διπλωματικό «θρίλερ» γύρω από τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα συνεχίζεται, καθώς το βράδυ του Σαββάτου (31/5) η Χαμάς επανήλθε με δήλωση ανώτερου αξιωματούχου της, ο οποίος διέψευσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση απέρριψε την πρόταση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.
Συγκεκριμένα, το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μπάσεμ Ναΐμ, δήλωσε στο Reuters ότι η Χαμάς δεν απέρριψε ποτέ την πρόταση για κατάπαυση του πυρός και τη συμφωνία για τους ομήρους που παρουσίασε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ.
Αντίθετα, επιμένει ότι η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση του Γουίτκοφ ήταν ασυμβίβαστη με όσα συμφώνησε η Χαμάς.
Προσθέτει ότι η στάση του Γουίτκοφ απέναντι στη Χαμάς είναι «άδικη» και «μεροληπτική» υπέρ του Ισραήλ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γραφείο Νετανιάχου: Το Ισραήλ συμφώνησε με την αμερικανική πρόταση, αλλά η Χαμάς αρνείται
Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Χαμάς: «Εντελώς απαράδεκτη» ανέφερε ο Γουίτκοφ
Λωρίδα της Γάζας: Θετική η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση Γουίτκοφ αλλά με αστερίσκους
ΤΙ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Ο Τραμπ «ζυγίζει» μία πιθανή επέμβαση στο Ιράν: Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει - Οι επιλογές και το δίλημμα
09:40
Το Peugeot 408 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε
09:28
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το Εφετείο για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας
09:27
Την πρώτη κούκλα Barbie με αυτισμό κυκλοφόρησε η Mattel
09:18