Τραγωδία στη Νιγηρία: 21 αθλητές σκοτώθηκαν σε τροχαίο - Επέστρεφαν από εθνική διοργάνωση
Διασωστικές και πυροσβεστικές δυνάμεις στη Νιγηρία (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Sunday AlambaΤραγωδία στη Νιγηρία με 21 αθλητές να σκοτώνονται σε τροχαίο δυστύχημα όταν το λεωφορείο που επέβαιναν ενεπλάκη σε τροχαίο.
Οι αθλητές που έχασαν τις ζωές του χθες το βράδυ, επέστρεφαν από εθνική διοργάνωση, ενημέρωσαν οι αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τροχαίας, το δυστύχημα, στο οποίο δεν ενεπλάκησαν άλλα οχήματα, πιθανόν οφειλόταν «στην κούραση» του οδηγού ή στο ότι είχε αναπτύξει «υπερβολική ταχύτητα» κατά τη διάρκεια νυχτερινής διαδρομής.
Τα θύματα επέστρεφαν στην Κάνο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, από εθνική διοργάνωση αθλητικών αγώνων, την 22η κατά σειρά, που έγινε κάπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην πολιτεία Όγκουν.
Ο πρόεδρος Μπόλα Τινούμπου δήλωνε προ ημερών ότι η αθλητική διοργάνωση αυτή, που συμπεριλάμβανε από αγώνες μπάσκετ με αμαξίδιο ως αγώνες παραδοσιακής πάλης της δυτικής Αφρικής, αποτέλεσε αντανάκλαση «της ενότητας, της δύναμης και της ανθεκτικότητας που μας ορίζουν ως έθνος».
Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο οδικό δίκτυο της Νιγηρίας, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και δεν συντηρείται επαρκώς, με τις αρχές να αποδίδουν τα περισσότερα στην υπερβολική ταχύτητα και σε παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, το 2024 καταγράφτηκαν 9.570 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που προκάλεσαν 5.421 θανάτους.
Youth Pass 2026: Σε εξέλιξη οι υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
02:00
Πασχαλινό εορταστικό ωράριο: Ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02