FT: Ο Μασκ πουλά μετοχές 300 εκατ. δολ. της xAI με στόχο αποτίμηση στα 113 δισ. δολάρια
Ο Έλον Μασκ
Photo/Alex BrandonΗ xAI του Ίλον Μασκ επιδιώκει αποτίμηση 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων με πώληση μετοχών αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει τη Δευτέρα η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.
Η πώληση των μετοχών θα επιτρέψει σε εργαζομένους της xAI να διαθέσουν τα μερίδιά τους σε νέους επενδυτές. Αυτή η δευτερογενής προσφορά μετοχών αναμένεται να ακολουθηθεί από μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο η xAI σχεδιάζει να διαθέσει νέο μετοχικό κεφάλαιο σε εξωτερικούς επενδυτές.
Η νεοσύστατη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης απέκτησε την X, την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων του Μασκ.
Η συμφωνία αποτίμησε την xAI στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια και την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων X - παλαιότερα γνωστή ως Twitter - στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε δηλώσει τότε ο Μασκ.
Η xAI ιδρύθηκε λιγότερο από δύο χρόνια πριν, και βρισκόταν σε συνομιλίες με επενδυτές για την άντληση περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg News τον Απρίλιο.
Η xAI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό του ρεπορτάζ των FT.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ίλον Μασκ λέει ότι ο γιος του ευθύνεται για το μελανιασμένο μάτι του
ΗΠΑ: Η εκπρόσωπος του Τραμπ ευχαριστεί τον Μασκ για το έργο του
Κολομβία: Monster truck έπεσε σε θεατές κατά τη διάρκεια επιδείξεων - Δύο νεκροί και 37 τραυματίες (vids)
07:25
Ελλάδα vs Τουρκία: Πού κερδίζουμε και πού χάνουμε στον οικονομικό στίβο
07:20
ΗΠΑ: Σε «κρίσιμη» κατάσταση νοσηλεύεται ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Τζουλιάνι
07:17
ΞΕΚΙΝΑ Η «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: Οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο και 15.000 στρατιώτες στα Στενά του Ορμούζ - Casus belli για το Ιράν: «Παραβίαση της εκεχειρίας οποιαδήποτε παρέμβαση»
07:11